Filippinerne deklarerer national alarmberedskab pga. denguefeber

Sundhedsmyndighederne i Filippinerne har deklareret landet til at være i national denguefeber alarmberedskab.

Det sker efter en stigning i antallet af smitteramte med virussen, der har ført til mere end 450 dødsfald siden januar. Det er især børn under fem år, der er blevet ramt af virussen med døden til følge.

Der er blevet erklæret dengue-feber epidemi i fire af landets regioner – Mimaropa, Western Visayas, Central Visayas og Northern Mindanao.

Sundhedsmyndighederne holder øje med udviklingen af dengue-feber i flere af landets andre regioner, men der er på nuværende tidspunkt ikke tale om en national epidemi i alle landets regioner.

Myndighederne har udleveret telte til udsatte områder i den centrale del af landet, hvor hospitaler er fyldt med patienter. Desuden arbejder regeringen sammen med nødhjælpsorganisationen Røde Kors for at sikre, at der er nok blok i blodbankerne.

Denguefeber giver typisk høj feber, udslæt, hovedpine og muskelsmerter som ved en alvorlig influenza. Mange infektioner med denguevirus er dog uden symptomer eller giver kun mild feber.

I sjældne tilfælde kan denguefeber medføre, at blodet ikke kan koagulere, og man får såkaldt hæmorrhagisk denguefeber. Det er en alvorlig og potentielt dødelig tilstand med høj feber og blødningstendens.

Et alvorligt forløb af sygdommen forekommer hyppigere hos personer, der allerede en gang har haft denguefeber. Derfor skal man være særlig påpasselig med at undgå myggestik såfremt man opholder sig i et område hvor sygdommen forekommer, og man tidligere har haft infektionen.

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*