Filippinerne forbyd...
 
Del:
Notifications
Clear all

Filippinerne forbyder børneægteskaber

2 Indlæg
2 Brugere
0 Likes
2,901 Set ialt
Newsman
(@newsman)
Medlem
Tilmeldt: 3 år siden
Indlæg: 17
Topic starter  

Filippinerne forbyder børneægteskaber

Det sydøstasiatiske lande Filippinerne forbyder børneægteskaber. Det står klart, efter at præsident Rodrigo Duterte torsdag har underskrevet en ny lov.

Den betyder, at det kan give op til 12 års fængsel at gifte sig med en person under 18 år. Samme straf kan ramme folk, som arrangerer ægteskaber med personer, som endnu ikke er fyldt 18.

- Staten ser børneægteskaber som en form for børnemishandling, fordi det nedværdiger, devaluerer og forringer den indre værdi og værdighed hos børn, hedder det i loven.

I det fattige land bliver hver sjette pige gift, før 18 års fødselsdagen er nået. Landet ligger nummer 12 over lande, hvor der er flest ægteskaber med børn. Det oplyser den humanitære organisation Plan International.

Regeringen oplyser, at den nye lov er i overensstemmelse med internationale konventioner, der handler om kvinders og børns rettigheder.

Børneægteskaber er særligt udbredt i den sydlige region Mindanao. Her må muslimer have mere end én kone. Og piger ned til 13 år kan blive gift ifølge ulandsorganisationen Oxfam International.

Læs nærmere på: Avisen Danmark

Newsman @ Filippinerne Portalen
----------------------------------------------
Find også Filippinerne Portalen på:
Facebook - Youtube


   
Citer
(@Anonym)
Tilmeldt: 1 sekund siden
Indlæg: 0
 

Dejligt det bliver forbudt. Børnebrude er noget af det ulækreste der findes i min optik


   
SvarCiter
Del: